Diskuse

Socialismus

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Socialismus je zlý a agresivní režim založený na principu institucionalizované agrese, represe a třídní nenávisti.

3 0
možnosti

socialismus je zcela v pořádku, proč? no princip je jednoduchý, proč se lidé slučují do tlup a postupně do vyšších a vyšších společenství jen z důvodu že v tlupě jsou silnější a mají možnost rozdělením práce zvyšovat svoji životní úroveň, bezpečí a schopnost postarat se o slabé a nemocné, což je princip socialismu,

problém nastává při dělení plodů práce a v tom že každý jsme jinaký, někdo společenství přinese víc někdo míň, někdo parazituje,někdo táhne společenství svou výkoností,  jak mezi takto rozlišné jedince rozdělit výsledný produkt kterým je hodnota vytvořená celým společenstvem? v tomto okamžiku socialismus narazí na zcela subjektivní náhled jednotlivců,

odpůrci jakéhokoliv sociálního chování říkají že nejlepší je nechat každého bez omezení ať ukáže co umí, jenže aby mohl ukázat co umí zase potřebuje ty ostatní a je na nich závislý

co napsat jako závěr takže socialismus je v pořádku jen jaksi lidé nejsou schopni ho vytvořit je totiž v příkrem rozporu s individualitou kterou potřebujeme abychom se rozvíjeli ale je v souladu s potřebou žít v tlupě,  takže se budeme potácet od patníku k patníku ale pochybuji že někdy najdeme ten správný kompromis

1 1
možnosti
Foto

R^

Nejhorší je, že jste to napsal úplně zbytečně. Ti, kteří to vědí, to číst nepotřebují, a ti, kteří to vědět nechtějí, i když si to přečtou, si pomyslí něco nelichotivého, nebo Vám to sem rovnou napíšou. (Ještě jsem se dolů nekoukal.)

7 2
možnosti

je to snůška hloupostí... :-/

4 4
možnosti
Foto

Snažíte se svést krach současného hospodářského systému na socialismu, ten zde ale prokazatelně není.

0 7
možnosti

Asi jediné s čím souhlasím je, jak autor popsal komunistický systém, který tady byl.

1 0
možnosti

Jestli jsem správně pochopil, máte dojem, že je v mých úvahách spousta chyb. Mohl byste je, prosím, konkretizovat.

0 1
možnosti

Tak vyloženým nesmyslem je např. tvrzení, že německý nacizmus je siučástí EU. Pan Šejna mnohé další popsal.

A jde taky o ideologické očekávání, že prosperita nastane, až pro mnohé lidi se stane školství a zdravotnictví nedostupné, stát bude kašlat na ekologii....

3 0
možnosti
Foto

Ve svém profilu uvádíte sebe jako, cituji: "muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum." Myslím, že byste se podstaty tohoto sdělení měl držet. K vyjádření názoru na svět kolem nás stačí vskutku "zdravý, selský rozum", ale k úvahám na pojmy makroekonomie, sociologie a filosofie je opravdu potřeba i to vzdělání a tím rozhodně nemyslím nutnost akademického vzdělání.

6 3
možnosti
Foto

Pokud čtu pana Hlubka a vás, tak u něj se ten zdravý selský rozum vyskytuje, ale u vás je to spíše výjimka.  Hodnotím podle konzistentnosti zastávaných principů a názorů.

7 1
možnosti

Proboha, to jsou bláboly.

Jak přišel autor na to, že u nás existuje planovité hospodářství? Má snad nějaká firma pětiletý plán toho, co bude vyrábět? Existují pouze dlohodobé zakázky, kdy firma má například na 5 let zajištěn odbyt. To ale není plánovité hospodářství. To je jen plnění dohodnutých kontraktů.

Kolektivismus je úplně o něčem jiném, než píše autor. Projevuje se například u družstevních společností, tedy u kolektivního vlastnictví, kde ale hlasovací práva má každý podle svého finančního podílu. Žádná lidská rovnost tam neexistuje. Existuje tam pouze rovnost "měnová", tedy že každá koruna tam má stejnou hlasovací hodnotu. Podle ideologie autora by pak kolektivismem byly i akciové společnosti a všechny světové burzy by tak kšeftovaly s kolektivním vlastnicvím.

Intervencionismus je součást standardního chování každého státu. Pokud autor toto odsuzuje, tak v tom případě považuje za socialistické všechny západní státy počínaje USA a Německem konče.

Každopádně se znovu ukazuje, že stoupenci partaje svobodných, včetně autora blogu, mají velice blízko ultralevičáckým anarchistům, odsuzujícím roli státu, odsuzujícím normy a regulace a vyznávajícím neomezenou svobodu jen pro sebe.

5 6
možnosti
Foto

Ano, blábolíte osobně vy sám. Je zde plánovité hospodářství, protože každá regulace a každá dotace a každá selektivní daň je nástrojem centrálního plánu.

Nebo jinak řečeno: ničí soukromé plány jednotlivých aktérů trhu a nahrazuje je jiným plánem státní moci. Proto jde o plánovité hospodářství. Že neexistuje Státní plánovací úřad je zcela marginální. Je nahrazen mnoha a mnoha jinými úřady.

Předposlední odstavec: ano. Současné USA a Německo jsou zcela socialistické státy. Zcela bez diskuse.

Poslední odstavec jsem ani nechtěl komentovat, ale označit Svobodné za levicové anarchisty je tak intelektuálně stupidní výkon, že zaslouží jen facepalm.

7 3
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik