Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Muselo by se urcite pribrat jeste Slovinsko, aby se pretala Evropa od severu na jih. Takova hraz mezi vychodem a zapadem, coz R-U vzdy bylo. Nasledne by musely zmizet narodni staty a muselo by zustat jenom u spolkovych zemi. Tim padem bychom my Moravane ziskali od Cechu zpet svoji existenci:))!! Podobne tak existence narodnich statu v EU zapricinuje mnoho problemu, protoze je zde mnoho nacelniku. Ano, Viden nase hlavni mesto, par desitek spolkovych zemi, nemcina a anglictina povinny jazyk ve skolach... To by slo... Ale coz, mozna je vetsi sance vymyslet masinku na cas a vratit se 104 let zpet a napravit to tam.

1 0
možnosti

Pribral bych Slovinsko a mozna I Chorvatsko. Rakousko spis ne.

0 0
možnosti
Foto

Jaromíre, karma. Ale moc šancí tomu nedávám.

3 0
možnosti

Upřímně řečeno, já taky ne, ale politici by se tím měli vážně zabývat. Nakonec to ani jinak skončit nemůže, ale my už u toho nebudeme.

1 0
možnosti

Zbožná přání. Rakousko je natolik proevropské, že není kompatibilní s V4. Navíc samo sebe vidí o několik levelů výše než země V4. Suma sumárum - neživotaschopný projekt.

0 0
možnosti

Je to jen představa, taky píši, že Rakousko mi tam moc nesedí.

0 0
možnosti

S Rakouskem už se paktoval nelze, je příliš zamuslené a bude mít dost problémů samo se sebou.

1 0
možnosti

J73a53n 39B80u78r94d82a

1. 7. 2018 17:27

"Konfederace znamená: Sdružení států, které je označováno jako spojení dvou nebo několika suverénních států, které je podloženo a uzavřeno na základě mezinárodní smlouvy. Členské státy pak mají vlastní společné orgány, které spravují společné záležitosti, které se zpravidla týkají společné obrany, politikya diplomacie. V ostatních směrech zůstávají nebo mohou zůstat sdružené státy v jednání samostatné. Členské státy konfederace mají obvykle garantováno právo ústavou nebo smlouvou z ní vystoupit.

Kéž by v tomto duchu byla postavena i naše současná EU, nemusily by nastat současné problémy s lisabonskou smlouvou a nucením jednotlivých států k něčemu, co nechtějí, omlouvání těch, kteří své povinnosti neplní a následnému pokusu o vnucení vlastních chyb jiným."

Ano, je smutné, že EU nemá společnou (tedy výlučně na unijní orgány delegovanou) společnou obranu, politiku a diplomacii. Zbytek znaků EU naplňuje. Nějak si ale myslím, že kdyby se to první mělo změnit, spousta lidí by zase breptala o suverenitě.

0 0
možnosti

Problém EU tkví v tom, že se zabývá nesmysly a podstatné věci, jako společná obrana, společná diplomacie a politický názor ji unikají. UE si myslí, že je všeobjímající a nutí i ostatní, kteří mají příznivý vztah k Izraeli, aby jej měli nepříznivý. Důležité je, že nutí. Nic není dobrovolné. Jako v SSSR.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS