Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Dnes jsem se, asi omylem, dozvěděl, že Řecko má ve svých finančních rezervách asi 3000 tun zlata. Přesto stále vydává dluhopisy místo, aby to zlato prodalo a svoje dluhy zaplatilo. Stále se nechává živit ostatními občany EU. Pak by totiž musilo začít skutečně hospodařit, nerozhazovat a žádat za peníze i práci. My máme cca 14 tun, zato 2 bilióny konkrétních, či virtuálních inflačních Eur, takže jsme v podstatě na dně, jelikož jsme už zlato rozprodali. To jednoznačně ukazuje důvod naší inflační politiky. Musíme ty prachy vytahat z produktivních občanů. Pokud vezmeme 100 tisíc ilegálů, tak jsme naprosto v, nesmí se to psát, ale začíná to na p a končí na i.

1 0
možnosti
VH

Nevím, zda jsou vaše údaje správné, ale vy si myslíte, že € je virtuální, že se za ně zlato rychle nenakoupí ? Zkuste si to na to zlato přepočítat ! Můj názor je, že je lepší mít aktiva v něčem, kde hodnota roste. To v poslední době u zlata neplattí. U dluhopisů jsou úroky u akcií dividendy, navíc umocněné růstem ceny akcií. Ke fakt, že nyní s hrozbou Trumpovy hospodářské reformy bych začal tyto aktiva prodávat a vracel se k zlatu.

0 0
možnosti
VH

Strašný blábol. Článek dělá panický problém z emise peněz, ale právě emise peněz je něco, co musí existovat, aby kapitalizmus fungoval. Aby mohly růst příjmy podikatelů i lidí. Běžně emisi peněz dělají ve spolupráci s centrální bankou komerční banky, ale proč by ji nemohla dělat v případě potřeby samotná centrální banka ? Kdyby tady nebyla emise peněz, tak tady peníze nemáme. Pokud autor chtěl dokladovat nadměrnou emisi peněz, tak by to měl dokladovat čísly. Ty v článku chybí stejně jako u tvrzení o údajně ohromném zadlužení Evropy. Možná by se mohla EU porovnat s USA. Myslím si, že hlavně s ohledem na exportní úspěšnost Německa není na tom EU vůbec zle. A z emise peněz ECB mají Češi velký prospěch, protože do EU jde zboží, k nám jdou peníze. Tuším, že vyvážíme za 3 biliony Kč, jen 400 mld. jde zpět formou výnosů firem. A v těch 400 mld. jsou výnosy, které docilují banky a obchodní řetězce díky naší koupěschopnosti, získané díky exportu zboží. Pokud bychom z EU vystoupili, tak zastavení exportů by nebyl trest, ale zrušení nezasloužených jednostranných výhod. My totiž tolik zboží a služeb z EU nekupujeme. Mimo EU musíme počítat, že za každou výhodu musíme zaplatit nějakou nevýhodou, vystoupení nebude jednostraný zisk.

1 1
možnosti
JH

Rozumím, každý režim, který se začíná hroutit, zažívá problém s financováním, jelikož má nepředvídané náklady, třeba Hitler na armádu, Maduro na prostou obživu obyvatel, tak je správné když natiskne peníze, které nejsou ničím podloženy, jsou to jen barevné papírky. Konec 3. říše asi nepamatujete, ale Argentinu před 30 léty a Venezuelu snad ano. EU chce živit ilegální imigranty, výběr daní a státní rozpočet s tím má problém, takže existuje jednoduché řešení. Natiskneme další tisícovky nebo vydáme dluhopisy. To Vám přijde normální? Že naše firmy prodávají za inflační Eura ještě neznamená, že vydělávají. To je jedno, navíc mám neodbytný pocit, že ten proklamovaný hospodářský růst je jen pouhá inflace. Loni jsem koupil chleba za 15 korun, letos za 24, takže pekaři vykazují 40% hospodářský růst? Těžko, jsou na tom hůř než předtím. Každá fatální situace začíná pomalu, nenápadně, plíživě, aby lidé moc neprotestovali. Jakmile to přeroste jakousi "přiměřenou" mez, tak se to nekontrolovaně rozjede. Myslíte, že naše firmy, oslabením koruny, vydělaly víc? Vůbec ne, jen všichni naši občané, kteří nejsou zadluženi až nad uši, prodělali. Prostě tento režim chce udělat ze všech lidí žebráky.

1 1
možnosti
IB

I63v26o 65B34o79u72š43e

15. 12. 2017 15:13

Berete na to neco?

3 2
možnosti
JH

Původně jsem nechtěl na takovou stupiditu vůbec reagovat. Ale zkuste popsat, co je v tomto článku špatně, kde se rozchází s realitou, kde jsou předpoklady mylné? Rád se nechám poučit takovým géniem.

2 1
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik