Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Podobný rozhovor jsem vedl s jednou majitelkou restaurace u nás, která nekuřácký provoz zavedla v předstihu už od ledna. Na můj dotaz, jak to zvládli z hlediska tržeb, odpověděla, že se přesně splnilo to, co očekávali na základě zkušeností jejího partnera, který v oboru pohostinství podnikal v zahraničí - po zhruba asi tříměsíčním menším propadu tržeb se vše vrátilo do normálu a dnes už jsou zase zcela v pohodě.

0 0
možnosti
Foto

Ano to je ten šťastný případ. To ale vůbec neznamená, že ten fašistický zákon není zločinný.

3 0
možnosti
JD

J66i28r83i 57D45v31o68r39a86k

18. 6. 2017 12:00

Az dotedka jsem si myslel, ze do Restauraci se chodi predevsim za dobrym jidlem a ne si vyhulit plice. Pokud se bude dobre varit, tak ZADNY provozovatel nebude mit starost, jestli se bude rentovat nebo ne. Mit ale napr. pokryvace jako kuchare, pak mu nepomuze ani svecena voda... :-/

2 0
možnosti
JS

Já vůbec nechápu jak na západě můžou ti restauratéři fungovat už tolik let..

2 3
možnosti
VK

Je to divné. Já třeba vůbec necítím potřebu sdělovat pozitivní zkušenost z náběhu nového zákona v hospodě mého bráchy, která byla dříve kuřácká. Natož, abych o tom psal blog.

0 0
možnosti
Foto

Jedno mi, Jaromíre, není jasné. To je ta touha po nikotinu tak silná, že člověk nevydrží ani dvě hodiny bez cigarety? Pak to ale je silná závislost a měla by se léčit.

Odhadem kouří asi 30% mužů. Není pak rozumné ujednotit se na nekouření u stolu nebo je kuřácká menšina tak bezohledná a agresivní, že vždy kolektivu kouření vnutila? A nebo se nikdy nikoho na nic neptali, že?

1 7
možnosti
HV

Pane Hermánku, máte pravdu-kouří cca 30 % mužů, ale jestlipak víte kolik % pravidelných návštěvníků hospod - tedy těch co nejvíce zajišťují obrat hostinskému, kouří? Těch bude mnohem, mnohem více než těch 30%. A opravdu nemyslím restaurace kam chodíme na jídlo, ale pivnice,hospody,nálevny atp. Kam se chodí na pivo a maximálně na utopence....

6 1
možnosti
Foto

R^R^takhle tristně asi dopadne nejen hospodský;-(

3 0
možnosti
Foto

Jak to myslíte? Jakože lidii přestanou chodit do hospod?

0 0
možnosti
MB

Je to historicky pořád dokola ! Pod hlavněmi tanků, následně regulacemi - dirigismem - byrokracií, se žádná rozumná společnost prostě vytvořit nedá ! Už i tragi komické proměny - Historické místo matky s dítětem tedy není v parku na pískovišti - Dítě nadšeně vchází do lokálu, kde mu v rohu prozíravý majitel nasypal hromadu pro kyblíček a lopatičku ... Nové formy třídního boje - Oligarcha bojuje za dělnickou třídu, Váš hospodský je opět lehce znárodněn, pokuřuje si venku ... !? :-)

9 0
možnosti
JH

Myšlenka mi sic poněkud unikla, je to trochu chaotické. Oligarcha nikdy nebojuje za obyčejného člověka, který se chce uživit vlastní prací a po státu nic nechce. Takový oligarcha nemá prostě v Parlamentu co dělat. To bychom tam mohli mít klidně Krejčíře, Janoušky, Ritigy, a mám strach všechny ostatní vyjmenovat, protože mají dlouhé prsty. Zaměstnanci, tedy produktivních firem, o státních nehovořím, a živnostníci jsou na jedné lodi, všichni jsou odírání, všichni mají se socialistickým státem problém a ten problém nepřestane dokud si nezvolíme skutečný kapitalismus bez regulací, restrikcí, zákazů, příkazů, dotací, subvencí, vyhrožování sankcemi, grantů a hlavně svobodu, osobní zodpovědnost, dodržování přirozených lidských práv a nepošleme úředníky a utlačovatele do míst, kam nikdy Slunce nezasvítí.

4 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik