Diskuse

Jestli existuje Bůh, tak nám seslal Donalda Trumpa

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem rád, že tento článek vyvolal bouřlivou diskusi, v podstatě to byl účel abych poznal z jakých lidí se skládá naše společnost. Děkuji všem, kteří do diskuse přispěli. Samozřejmě za názory, v článku zveřejněné, si plně stojím a budu je obhajovat i v budoucnu.

9 1
možnosti

Americký Bůh seslal Američanům nejameričtějšího Američana Donalda Trumpa (matka Skotka, otec Němec?).

2 1
možnosti

Narodil se v USA? Pokud ano je na tom mnohem lépe než jeho předchůdce Bubama.

7 0
možnosti

Ke svým článkům obvykle moc nediskutuji, ale sešla se zde zajímavá sorta lidí. Myslím, že tato diskuse je lepší než průzkumy všelijakých agentur. Polovina pro, polovina proti. Mohl bych nepřátelské příspěvky mazat, ale ze zásady to nedělám. Takže si každý musí ujasnit v mysli, co vlastně chce. Směr k islamizaci Evropy nebo směr k zachování hodnot našich předků, které předáme našim potomkům.

8 0
možnosti

Stačí nepokládat demagogická dilemata. Ale to předpokládá nežít v bublině a nebýt zavirovaný confirmation bias-em.

4 6
možnosti
Foto

Je naprostým faktem, že volba Trumpa je z hlediska svobody menším zlem, než by byla volba Hilary.

11 0
možnosti

Něco tak devótního jsem četl snad jenom v článcích, oslavujících Putina. :-/ Rv

2 9
možnosti

A to jste určitě nečetl články oslavující Stalina, Hitlera, Kim Ir Sena, Pol Pota, Mao Ce Tunga, Castra. Jste úplně mimo, kdybyste napsal oslavujících Raegana nebo Margharet Tchatcher, tak bych souhlasil.

6 0
možnosti

"Pravicový" Donald? Spíš zmatený turista...

Člen demokratické strany do 1987

Člen republikánské strany od 1987 do 1999

Člen Reformní strany USA (1999–01)

Člen demokratické strany od 2001 do 2009

Člen republikánské strany od 2009 (s krátkou výjimkou mezi 2011 - 2012)

7 7
možnosti

...Novák, "mínusář a oponent", vzdělaný absolvent základní školy:-)

1 3
možnosti

Typické. Příznivec Svobodných tleská člověku, který chce zavádět brutální regulace, cla a trestátní soukromých firem za to, že se chtějí chovat ekonomicky; který chce z veřejných rozpočtů vyhodit přes 20 mld dolarů na stavbu naprosto nesmyslné zdi; který otevřel stavidla evangelikálské bigotnosti a ztíží nebo dokonce znemožní přístup k antikoncepci a interupcím; který podepisuje exekutivní příkazy bez projednání s kongresem nebo s příslušnými vládními institucemi (a jejichž zákonnost či účinnost je diskutabilní a je to spíš jen divadlo pro rednecky); který zakazuje vstup do země uprchlíkum (!) ze zemí, z nichž nepocházel žádný terorista, který by někdy provedl útok ve Státech (a to v den připomínky obětí holokaustu); který obnovil stavbu ropovodů přes rezervace, přičemž se ukázalo, že má nezanedbatelný podíl ve firmách, které je stavěly; který vyhrál volby mj. obviňováním soupeřky z ohrožení bezpečnosti použitím soukromého emailu, zatímco on sám používá nezabezpečený chytrý telefon; který se chlubí tím, jak předpověděl brexit den před referendem, když byl ve Skotsku, přičemž tam ve skutečnosti byl den po referendu a týden před ním se v rozhovoru přiznal, že vůbec neví, co brexit je... Který má za poradce popírače holokaustu, lidi s vírou v "alternativní fakta" a konspirační teorie... atd. atd. atd. Jako příznivec Svobodných jste vsadil na toho nejlepšího koně. Svobodní jsou totiž ta nejpokrytečtější strana v Česku.

14 6
možnosti

Do roka a do dne toho vašeho poloboha Senát i Kongres odvolá a dovládne normální viceprezident....:-)

3 5
možnosti

Bohužel Pence taky není úplně normální... Ale to odvolání myslím přijde a i když Pence Ameriku bude stahovat zpět do středověku, není to takový... - může se tu říct idiot? Jestli ne, tak tedy nevzdělaný, zakomplexovaný bankrotář, který celý život těžil z byznysu svého otce a s čím přišel sám, to byl průšvih :)

1 1
možnosti
Foto

Komu je jasná podstata státu, ten si ani na vteřinu nemůže myslet, že výměnou jednoho parazita za druhého dojde k nějakému všeobecnému zlepšení. Nedojde, jen bude upřednostňován jiný okruh lidí před druhými, jen budou jiní více a druzí méně olupovaní, ale hlavně si všichni kolem nové hlavy státu polepší.

Co bude naopak pokračovat je posilování moci státu ve formě zákonů na špiclování lidí, na zabavování majetku bez soudních příkazů, na obrovské regulaci formou povolenek na tisíce různých lidských jednání atd. atd.

Takže pokud nepatříte ke spřízněným lidem kolem nové hlavy státu, je docela úsměvné očekávat nějaké zlepšení.

2 0
možnosti

Souhlasím s Vámi, ale stát, jako takový, nelze zrušit. On si vždy něco vezme, ale musí to být úměrné. Stát nesmí svým občanům něco zakazovat nebo přikazovat pod hrozbou sankcí. Stát je služba, kterou si občané dobrovolně zvolili, aby nemusili každou maličkost obstarávat sami. Takže stát by měl být o těch maličkostech, ale hlavně o ochraně před vnějšími hrozbami, tudíž ochraně vlastního obyvatelstva, za toto jej platíme.

2 1
možnosti

A proč nám ? 8-o Na nás Doníček kaká jako Bílý tesák. "America first and only America first!" :-P

0 2
možnosti