Diskuse

Informace a dezinformace

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Souhlasím, ale proč k tomu, nezveřejnitelné slovo, máme úřad, který si platíme z našich daní? To je ta základní otázka.

0 0
možnosti
JH

To patřilo pod pana Bartoše, jenže původní reakci smazali, tak jsem to omylem dal nahoru.

0 0
možnosti
DB

Podle mne to je bezvýchodná situace a ty informace, které budeme dostávat, mohou být jakéhokoliv druhu, ale budou prohlášeny za ty jediné, správné a ostatní mohou být taky jakéhokoliv druhu, ale budou prohlášeny za dezinformace.

Zdroj: http://hlubek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=578371

A je vám jasné, že takto to u nás a všude jinde běží již od nepaměti? Jak za komunistů tak i posledních 27 let je to jen jedna veliká směsice informací a dezinformací. A rozpozná se to jen pomocí velikého vědění.......

A pokud se zamyslíte nad systémem vládnutí poznáte, že tento systém existuje od doby kdy vzniklo lidstvo a pokud se podíváte na výzkum chování goril a šimpanzů , uvidíte, že i tito ovládají systém dezinformací......je to dané evolucí. A jediná obrana proti tomu je ..VĚDĚNÍ.

0 0
možnosti
ON

Taky mě není jasné jak určí pravdu. V Sýrii se stalo dejme tomu že rusové nebo američani vybombardují nemocnici. Jak hned přijdou na to jestli je to pravda nebo ne? Nějakou dobu to bude trvat a celou tu dobu bude zpráva žít. Jestli třeba po týdnu někdo přijde s tím že to je lež tak tomu už nikdo mě neuvěří. Nebo spíš kdo tomu bude chtít věřit tak tomu bude věřit. To by zprávu nesměli zveřejnit a počkat na verdikt ale takové zprávy zveřejňuji alternativní weby kterým už nyní etika nic neříká. Takže ji zveřejní a pak je úplně jedno že za nějakou dobu bude vyvrácená.

0 0
možnosti
JZ

Tak já nevím, když mi stát řekne, že kouření škodí zdraví a já tomu uvěřím, stal jsem se nevědomou obětí obludné byrokratické totalitní mašinérie?

1 0
možnosti
Foto

A není to náhodou něco trochu jiného?

Rozumný člověk se ani nediví, že nám omezují rychlost na dálnici a zakazují prodávat nám metylalkohol.

Informace jsou, na rozdíl od rychlosti na dálnicích, která své opodstatnění má, prostě něco jiného a s těmi si každý musí poradit sám.

A pokud jsou ty informace protizákonné, tak proti nim postupovat zákonnou cestou a nikoli cestou nějakých "na správnou míru uvádějících" úředníků.

3 0
možnosti
OK

Sestřelila letadlo Germanwings americká tajná zbraň?

Zničil toto letadlo tajný pokus EU převzít dálkovým ovládáním řízení a narazit s ním do skály?

Zničil toto letadlo šílený pilot?

Která odpověď je pravdivá? No samozřejmě všechny.

Je pan autor vrah? Není vrah? Obojí je správně.

0 0
možnosti
JH

Obojí správně není, autor vrah není, tedy vlastně je, pokud za vraždu bude někdo považovat i zabíjení králíků nebo mandelinek bramborových. Ale problém vznikne tam, kde se skutečnosti rozcházejí v pohledech lidí. Nikdy bych nenapsal, ač i to je možné, že neplatí třeba Newtonovy zákony nebo Ohmovy zákony. Přitom nepopírám, že jednou se to třeba prokáže

0 0
možnosti
VK

Čtenářů, kteří jsou schopni odpovědět si sami, je po hříchu málo. Většina totiž velice snadno a rádo sdílí různé hoaxy. Vám, jako příznivci svobodných by mohlo být fuk, jestli instituce označí za fake tu a tu zprávu, protože třeba tamní policie fakeovou událost vůbec neeviduje, nebo že informace byla Totálně vytěžená z kontextu a zároveň odkáže na originál. To vám pane příznivče svobodnych vadí? Soudný člověk posoudí sám.

2 1
možnosti
VK

Nikoliv však Karásek;-D

1 3
možnosti