Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Levicová propaganda - to je klišé. Propaganda se pěstovala do roku 1990, pak si novináři psali, co chtěli - pár let (u nás), postupně se média roztřídila do různých typů - levicová, střed, pravicová. Autorova paušalizace neodpovídá realitě ani dnes. Tendence lidí ke stádnímu názoru vyplývají z lidského povahy - zkuste si mezi 9 lidmi říkat v hospodě zcela odlišný názor: budou se vám posmívat, hádat se, zesměšňovat atd. Podobně je to v redakcích: když už odlišný názor nezlikviduje šéfredaktor, novinář bude radši mlčet, aby nenarazil. Navíc se psaním často živí a potřebuje splácet hypotéku a živit dětičky - čili drží hubu a krok. Tomu se říká demokracie.

0 0
možnosti
JH

Proto píši tady, kde vím, že většina čtenářů se mnou nesouhlasí, je to jako v té hospodě. Psával jsem na jeden pravicový web, kde se mnou všichni souhlasili, ale cítil jsem vnitřní potřebu nabídnout své názory i jinému okruhu čtenářů. Výhoda tohoto blogu, proti hospodě, je ta, že si nakonec vzájemně nerozbijeme hubu.

4 0
možnosti
Foto

Fakt si myslíte, že český ekonom Albín Bráf byl levičákem, když tvrdil na počátku 20. století, že za globálním oteplováním je kácení lesů, nebo pouze to vyplynulo z jeho zkušeností nadšeného turisty?

0 0
možnosti
JH

Země prošla v průběhu své existence několika klimatickými zvraty, u kterých člověk vůbec nebyl. Sluneční aktivita je cyklická a těch cyklů je několik s různou periodou, pokud se dostanou do superpozice, mohou změnu zapříčinit, jak nahoru tak dolů. Krom toho teplota Slunce má tendenci se, sic v průběhu našeho života téměř neznatelně, zvyšovat, stejně jako Měsíc se neznatelně vzdaluje. Ve Vesmíru je vše v pohybu a dávat vinu za změny na zemi člověku je projevem bezbřehé, lidské ješitnosti a namyšlenosti

1 0
možnosti
Foto

Jaromíre, velká karma a malá stylistická připomínka.

Stokrát je, podle mě správně.

1 0
možnosti
JH

Asi ano, ale já nejsem profi literát nebo novinář a takové prkotinky si mohu dovolit, ne že bych si to pro příště nezapamatoval. Taky mám problémy s interpunkcí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik