Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nelze léčit neduhy tím, co je způsobilo.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, kolik disidentů vědělo, co je opravdu socialismus a co kapitalismus, jako to vlastně nevíme dodnes. A asi se to nedozvíme.Tehdy mohla být omluva, že si to fyzicky nemohli ověřit a teorie bloudí. Nikdo o socialismu, ani o komunismu nebásnil, víceméně šlo o rozvrtávání monolitu. Nakonec kolik těch disidentů mělo vliv na celé dění po r. 89?

Ne, to byla revoluce šedé zóny různých kšeftařů, přicmrdávačů, bílých koní koncernů, bezpáteřní jedinců-politiků a části represivních složek ve službě jinému pánovi. Ty zavlekli tu společnost, která ostatně neměla a doposavad nemá rozlišovací schopnost vidět stav věcí. Jinak by nemohla volit ty, které volí. Ale nebrečme, jinde jsou na tom jen o chlup lépe. Možná hůře. Stačí se mrknout přes hranice na západ: je tam národ, který už 70 let hostí vítěze a říká tomu nezávislost a hraje si na evropského hegemona.

3 0
možnosti

Tak pane Černý, tohle jste napsal velmi dobře.R^

1 1
možnosti
Foto

Pesimisticky se domnívám, že nevstanou. K tomu je přeci jenom zapotřebí určité morálky. A v dnešní době ji ekonomická korupce pevně ovládla. Nesmíme zapomenout, že v roce 1989 v podvědomí lidí pracovala stará Marxova myšlenka: Proletariát může v boji ztratit jen své okovy. Tedy  lidé neměli co ztratit. A mladí lidé? Mám s nimi co do činění. Jsou tím vším znechuceni. Disident se ve své podstatě obětuje pro druhé, bojuje za jiné. Za koho by měli ti mladí bojovat dnes? Respektive za co? Obětovat se jen tak? Pro ideu? Doba je jiná. To po čem se ptáte nastane asi teprve v okamžiku, kdy bude ohrožena existence samotné společnosti.

2 1
možnosti

Já jsem zase trošku optimista. Mám dva syny, jeden na to opravdu kadí, druhý ne a vůbec mu není jedno, co se kolem něj děje.

1 0
možnosti

Máte pravdu, ale: jsem stará bába, která v mládí zažila rok 1968 a můj muž tvrdě nesouhlasil s celou tou dobou....Můj tatínek vyslechl všechny argumenty a pak řekl: My tomu všemu věřili a teď jste na řadě vy mladí a můžeš mě přesvědčit, že to budeš dělat líp...Nedělal...zase jsme ve srabu, protože vždy dojde jen ke generační obměně a problém se už najde...

0 0
možnosti

Já v 68. až tak úplně mladý nebyl, bylo mi 16 a klidně jsem mohl z chmelové brigády odejít do Německa pěšky. Jen vzpomínka na svou matku, vdovu a svou sestru a to co by je čekalo, mně v tom zabránila. Takže teď kecám tady, mohl jsem kecat klidně v Německu a tam by to mělo asi větší význam.

0 0
možnosti

Souhlasím R^, nejhorší na tom je, že mladým lidem je to úplně jedno a nechápou že se řítíme do otroctví. Když jim to vysvětluji a nebo je hecuji ať jdou volit tak mi řeknou: "o tom se s tebou nebudu bavit a k volbám nejdu, stejně se nic nezmění" S EU souhlasím tento socialistický nesmyls se rozpadne sám, otázka je za jak dlouho, bolševici to táhli 40 let než se systém zhroutil sám do sebe. Optimismus je povinností.

2 1
možnosti

Ano, někdo jim nakukal, že takto to má být. Někteří už pochopili, jiní pochopí vzápětí.R^

0 0
možnosti
Foto

Souhlas. R^

A vyjmu z článku jen malinkatou část: methylalkohol.

Stát se holedbá, kolik má kontrolních a regulačních nástrojů, aby se taková věc nemohla stát. Počínaje nově zaúkolovanými celníky, přes různé hygienické stanice, až po ČOI! Kdepak asi byli, copak asi dělali???

No samozřejmě nic, protože ta jejich úloha vůbec nespočívá v nějaké reálné ochraně zákazníků. Jsou to orgány určené k opruzování, sekýrování (a také vynikající prostor pro korupci). Neschopnost těch státních orgánů je možná hodna tvrdší obžaloby, než ti, kteří ten metanol do kořalek míchali. Ti se naprosto chybně domnívali, že to v kombinaci s etanolem projde. Státní úřady se holedbaly, že jsou tu od toho, aby takovou věc včas odhalily a zabránily tomu.

Proč nikdo nežaluje je?

4 1
možnosti

Protože se to nesmí a nikdo to nepřizná. Děkuji

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS