Jaromír Hlubek

Přátelská rozprava s restauratérem

17. 06. 2017 19:55:44
Do hospod nebo restaurací moc nechodím, ale dnes jsem byl, u příležitosti narozenin své matky. Přátelská atmosféra, dobré jídlo, Svijanské pivo a příjemné ceny.

Přesto tam moc lidí nebylo, krom nás 8 snad už jen 2. Po jídle jsem vyšel ven, abych si pod přístřeškem, jelikož dost lilo, zakouřil. Pod tímtéž přístřeškem seděl a kouřil majitel. Usmál se na mne a pozval mne ke stolu a slovo dalo slovo. Z jedné cigarety byly dvě. Přiznal se mi, že má obavy, léto snad ještě přežije, ale co bude dělat v zimě, o tom moc představu neměl. Zima je pro hospody vždy rizikovým obdobím, nikdo nemůže říct, kolik hostů se dostaví. Jakmile se jich moc nedostaví, protože nikdo ze sebe nechce dělat kašpara a kouřit v mrazu, tak první krok bude, že propustí dvě servírky a další, že zavře. Pro něj ve velmi nevhodnou dobu. Prohlásil, že se blíží splacení podnikatelského úvěru a konečně by měl začít i vydělávat. Možná už vydělávat nezačne, jakmile restaurace ztratí své stálé hosty, těžko je získá opět zpět. Ztratí se kontinuita. Jak zpíval Petr Novák: „Hvězdičko blýskavá, těžko tě získávám, lehko tě ztrácím, já vím“. Toto je univerzální pravda, takže i kdyby v příštím létě opět otevřel, už může být pozdě a bude to jeho „labutí píseň“. Dokonce se mi přiznal, že volil ČSSD, ale teď už to neudělá, že to zkusí u ODS a bude doufat, že se dostanou trochu k moci a zruší ty novodobé regulace a restrikce. Poškození nebo dokonce zničení drobných podnikatelů se současné vládní garnituře opravdu povedlo, skutečný Meisterstück. Tomu, že se ODS prosadí moc nevěřím, proto jsem mu řekl, ať to zkusí u Svobodných, které volím já. K tomu byl zase rozpačitý on.

Tak nevím, byl to sympatický člověk a přál bych mu, aby se mu dařilo. Já vím, reklama se nesmí dělat, je to v Ostravě, ale pokud by měl někdo zájem, napište mi na soukromý mail a já vám to povím.

Jaromír Hlubek – příznivec a volič Svobodných

Autor: Jaromír Hlubek | karma: 36.54 | přečteno: 1815 ×
Poslední články autora