Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Zažili jsme všichni něco podobného v obráceném gardu, například vymývaní mozků od padesátých do konce osmdesátých let, marxismus-leninismus a jeho postupné pseudovylepšování (perestrojka a pod., přesto nás bylo dost "nezblblých" na to, aby se podařilo režim změnit. Nyní je ovšem problém v tom, jak zde autor píše, existuje zde záplava absolventů všelikých obskurních škol zaměřených na gender studia, andragonika, massmediální vzdělávání, sociální vědy, politologie, religionistika a mnoho podobných, kdeří jsou bytostně přesvědčováni svými pedagogy o jejich jedinečnosti, významnosti a nezastupitelnosti, ovšem kteří si reálně nejsou schopni vydělat ani korunu a kteří se přesto chtějí významně podílet na společenském produktu, pak jedíné uplatnění mají ve zmíněném aktivizmu v rámci nejrůznějších neziskovek, ti schopnější snad i ve státním aparátu. Existuje zde v EU třeba třída silně přeplacených úředníků, ovšem u nás už po řadu let existuje již nezanedbatelná třída humanitních "pseudovzdělanců," která usiluje o sebeuplatnění, jelikož v komeční sféře není využitelná, pak tvoří živnou půdu pro nejrůznější aktivistické programy. Je zajímavé, že u absolventů technických VŠ se podobné problémy nevyskytují. A co s tím? Je to jednoduché, stačí respektovat Gaussovu křivku (http://www.fhpv.unipo.sk/~majherov/gaussova_krivka.htm).

1 1
možnosti
PK

Dal jsem Vám karmu, ale

Aktivisté jsou převážně mladší generace. Měli možnost někdy slyšet v televizi či jiných médiích pravdu? Měli možnost slyšet tu pravdu či nějaké rozumné názory ve škole? Nebo byli od dětství vystaveni mnohaletému multikulturně-socialistickému vymývání mozků? Že se najdou v Evropě mezi mladými lidmi takoví, kteří mají na svět rozumný názor, to je spíše vyjímka. Ale chyba je jednoznačně na předcházejících generacích, které za 30 korunový poplatek u doktora, nebo za koblihu zvolí kohokoliv, kdo je šikovnější a pověsí jim na nos víc bulíků. Každá země má svoje 30 korunové poplatky a koblihy, jiné jsou ve Francii, jiné např v Německu či Švédsku, ale princip je všude stejný.

Samozřejmě že s těma šílenýma nápadama aktivistů nesouhlasím, na druhou stranu je to výsledek společnosti, která v poslední době ve volbách napříč Evropou potvrdila správnost vývoje a zavelela: "Takle je to správný, plnou parou vpřed."

A podle volebních preferencí to vypadá, že Češi už jsou nespokojeni s nemastným neslaným vývojem u nás, a chtějí si zvolit někoho mnohem schopnějšího, kdo dá věci konečně do pohybu a zařadíme so do multikulturně vyspělé Evropy.

0 0
možnosti
PK

Souhlasíte i s názory nebo karma za vyjádření postoje?

0 0
možnosti
Foto

Absolutním blábolem je tento Váš blog. nikoliv výzva aktivistů ke světovým velmocem.

Vlastním přičiněním si z chudoby může pomoci člověk u nás a v dalších vyspělých zemích kde se mu dostane vzdělání, kde nejsou války, kde je do značné míry chráněn před kriminalitou.....A i v těch vyspělých zemích k tomu člověk musí mít určité předpoklady. Jen stěží se z chudoby dostane např. člověk od narození nevidomý nebo na vozíku, člověk s nižším IQ....

Prakticky bez šance je pak dostat se z chudoby tam kde lidé nemají přístup ke vzdělání, kde nejsou chráněni před těmi co ho o výsledky jeho píle připraví....Konkrétně v mnoha Afrických či Asijských zemí je mnoho těch co si sami-legálně- z bídy pomoci nemohu. Právě tam se bez pomoci světových velmocí z chudoby nedostanou.

1 3
možnosti
PK

Kupodivu bych s Vámi částečně dnes souhlasil, ale jeden důvod pomíjíte - když v Africe (ale nejen tam) přibývá raketově obyvatel tak v podstatě nemáte řešení. Jedno ano - hurá Evropa.

1 0
možnosti
MB

Znám spoustu lidí, jejichž životní program je - nemít žádný program. U starších se to i chápat, pak takto získají důkaz o zlotřilosti tohoto světa - i naší politiky ... Horší je to u mladých, viz G20 demolice. Ti neúspěšní demonstrují - a dokonce úspěšně . Pak to pokračuje dále - a jsou opět těmi neúspěšnými. Zestárnou ... Taky získali svůj důkaz a program. Svět je zlotřilý i naše politika zejména - Měli smůlu, narodili se v blbé době ... Přitom se tak snažili, i prodejnu aut podpálili ..:-)

0 0
možnosti
PK

Úspěch Sanderse je v tom, že mladí už nevěří na svůj Americký sen - myslím v masovějším měřítku. I odborníci tvrdí, že to není jen v jejich lenosti, nedočkavosti, blbosti. Tím neříkám, že mají zapalovat auta.

0 0
možnosti
PK

Vaše představa ponechat svět pouze tržním silám bez přerozdělování což zajistí nejlepší výsledky, spravedlnost, motivaci lidských mravenců je dětinská. I jistě geniální Erhardt přerozděloval a vytvořil pro Němce výborný mechanismus jak se vyšvihnout ze srabu do světové špičky.

0 0
možnosti

Takže Němci podle vás zbohatli jen na socialismu. A Venezuela taky, co. Konkrétní příklad přerozdělování, které dává ekonomicky smysl?

0 0
možnosti
JS

Nejlepsim a soucasnym prikladem toho, jak socializmus skoncoval s chudobou je dnesni Venezuela.

2 0
možnosti
PK

Tak i když Jihoameričané jako katolíci nedělají "islámské problémy" tak je to obtížný materiál - neevropská morálka, superkorupce, převraty atd. A pak klesne cena ropy ...

0 0
možnosti
BO

Teoreticky s vámi souhlasím, ale... Jisté přerozdělení bohatství je jedinou variantou, jak západní společnost může přežít. Jinak nás Afrika a muslimský svět skutečně převálcuje. Mít dítě na západě se stává natolik drahé, že ti, kteří tou svou pílí vydělávají dostatek peněz mají málo dětí, protože jinak jim životní úroveň spadne, jelikož vydělávají tolik, že státní příspěvky jsou pro ně příliš nízké. A ta většina, která tedy není dost pilná, vydělává tak málo, že bez státní podpory ty děti ani neuživí. A to, že jim případně odpustíte tisícovku na daních, jejich problém neřeší.

Vám se to zdá jako útok na úspěšné... Ale vysvětlete mi jednu věc. Proč jsem já jako dělník v Anglii loni na daních z práce odvedl více než Facebook na korporátní dani? Přičemž tržby Facebooku byly několik desítek miliard liber....

3 0
možnosti

Pokud něco z toho, co máme, "přerozdělíme" do Afriky, nijak si tím nepomůžeme, ba naopak. Nám životní úroveň klesne a bohatší Afričané budou mít víc prostředků na zmíněné "převálcování".

2 1
možnosti
JR

J35a23n 52R91á15ž

6. 7. 2017 14:20

Skoncovat s chudobou je utopistická idea socialistů, jejíž cílem je vytvořit společnost, kde by byli všichni stejně bohatí, což ve výsledku znamená stejně chudí. Vrcholnou etapou této utopie je snění o všeobecné sociální rovnosti v beztřídní společnosti.

Prvním výsledkem pokusu byla anarchie v době Pařížské komuny, dalším pokusem byl hladomor na Ukrajině a Dálném východě i gulagy a my jsme zažili násilnou instalaci socialismu, jejímž výsledkem bylo zaostání v rozvoji na území půlky Evropy pomocí likvidace osobního vlastnictví a centrálně plánovaného hospodářství. Dnes jsme svědky dalšího pokusu socialistů devastovat vše, co se dá považovat za svobodný rozvoj osobnosti i celé společnosti metodou socialistům vlastní - autokrativní vládou. Demokracie a socialismus jsou naprosto nekompaktní systémy, což bohužel stále nemůže mnoho občanů "západní" Evropy pochopit, neb se socialismem nemají osobní zkušenost.

4 1
možnosti
JH

Koloniální státy, ač je jimi jakkoliv pohrdáno, se snažily přinést do kolonií nejnovější technické i společenské výdobytky tehdejší doby. Snažily se o pozvednutí tamnější životní úrovně a do doby, než se do toho začal montovat "tábor míru a socialismu", tak to fungovalo. Pak tam sovětský blok začal posílat zbraně a politické komisaře a s tím nepokoje a občanské války. Nakonec se ty země osamostatnily, pamětníci dobrých časů vymřeli a dnes tam je jen verbež, která si myslí, že jim Evropa něco dluží. Nedluží, oni to dluží sami sobě, nemusili se servat o moc, stačilo v nastaveném trendu pokračovat. Z tohoto pohledu neseme část viny i my, coby součást onoho "mírumilovného" bloku.

5 1
možnosti
Foto

No vidíte a dnes s Vámi bez výhrad souhlasím a dal jsem karmu R^.

3 0
možnosti
JH

My přece nejsme nepřátelé, jen někdy máme odlišný názor.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik