Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

p. Hlubek, dovedu si představit, že mne pozvete k sobě domů. Pak asi přijmu Vaše zvyky, kouří tam - nekouří, přezouvají se, musím sníst čím mne uhostíte - nevymýšlet , prostě jsem na návštěvě ! Pak bude, asi problém, když se objevím - budu mumlat, že jste povinen mne přijmout a navíc zhýralé zvyky Vaší domácnosti nepřijmu - mám ty své ... Nakonec se zcela usídlím, budu žít z Vaší práce a ve sklepě si ještě zřídím nějaký muniční sklad. Zřejmé - asi to nebude fungovat ! Budete se ohrazovat, argumentovat - vše k ničemu, další nápad, nepřijdu se svou rodinou - přijdu s celou vesnicí ! ... Jak velký máte byt a zahradu ? ... :-)

1 0
možnosti
JH

Děkuji za příspěvek a současně se omlouvám za nepochopení Vašeho příspěvku u mého předchozího článku.

0 0
možnosti
Foto

Mnohé současné evropské, ale snad i americké postoje, jsou prostě kocovinou z Holocaustu.

A nejen Němci, kteří je zplynovali, mají tuto kocovinu. Ony ji mají i další státy, které tehdy pronásledované Židy nechtěly na svá území přijmout.

A nyní, po nějakých 75 letech si to špatné svědomí snaží uklidnit tím, že dělají pravý opak. To znamená, že poskytují útočiště těm, kteří vůbec pronásledováni nejsou.

1 0
možnosti
Foto

A samozřejmě karma, zapomněl jsem dodat.

0 0
možnosti
Foto

hmm...miluju alibistické Sicejsme...alejsme a to je rozhodně lépe a víc... a vyjdeme z toho jako vítězové.hmmm...Převorali jsme jim hlavně systém zemědělství a plodin a to nejen....kupříkladu Čína tam dnes silně nastoupila, investuje,opravdu tedy staví silnice a infrastruktiru, fajn, ale mnozí také varují, co všechno za to, kontaminace půdy a předraženost projektu,co může být pro takovou Keňu bezva , ale také osudným...celé vykutálené Evropě a nejen jí, se ti méně vzdělaní vždycky hodili, jsou pro ni odjakživa ekonomickým štěstím. Připadáte mi s tímhle názorem jako zastánce protivné rozmazlené Daisy s Buchanenem dohromady, co ve Velkém Gatsbym slovy pozorovatele Nika umějí každého vycucnout a odhodit jako odpadek. Je to vážně složitější a máslo na hlavě historicky máme.

2 1
možnosti
JH

Nejsem takový odborník jako Vy, ale názor mám. Jistěže kolonialisté těžili přírodní bohatství, o kterém domorodci ani nevěděli, že to bohatství je, jistěže jsme jim překopali zemědělství, protože domorodci žádné zemědělství neměli, jistěže jsme jim způsobili problém, protože po cestách a železnicích se nepřátelské kmeny mohly k sobě dostat rychleji. Myslili jsme si, že domorodci jsou stejní lidé jako my a zkušenostma se učí. Oni se nenaučí vůbec nic. V jejich mimořádně příznivých klimatických podmínkách naprosto ustrnuli, o nic se nesnažili. Asi byla chyba do toho vrtat, ale co bylo, to bylo. Stroj času zatím nemáme, abychom je vrátili o 200 let zpět. A teď paradox, pracovat na svém vývoji se jim moc nechce, ale vymoženosti civilizace chtějí. Takže asi tak blbí nejsou, jsou jen líní a my to máme platit a nechat se jimi "obohacovat"?

11 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik