Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já vůbec nechápu jak na západě můžou ti restauratéři fungovat už tolik let..

2 3
možnosti

Je to divné. Já třeba vůbec necítím potřebu sdělovat pozitivní zkušenost z náběhu nového zákona v hospodě mého bráchy, která byla dříve kuřácká. Natož, abych o tom psal blog.

0 0
možnosti

Bohužel se mi tady opět vybavuje to naše „čecháčství„..

0 1
možnosti

Tak si ten blog napište o něčem jiném, to je Vaše věc. A jaké potřeby cítíte, to je taky Vaše věc.

1 0
možnosti

Děkuji, děkuji za vaší potřebu mi to sdělit písemně.;-D

0 0
možnosti

No, tak k tomu řeknu jediné: Tam, kde v Německu bylo dřív pět restaurací, hospod a klubů, zůstalo dnes po jednom. Sice byl zákaz kouření už jen třešinka na dortu, největší podíl měla jiná státní regulace, spočívající ve faktické nemožnosti získat povolení k provozování pohostinského zařízení tam, kde doposud provozováno není, v důsledku čehož je každý hospodský nájemníkem pivovaru a točí pivo za ceny, které si nemůže dovolit ani ten bohatý Němec, další podíl - především u restaurací a hospod s kuchyní - převzal další státní regulace, tentokrát už i bruselská, spočívající v nesmyslně přehnaných hygienických nařízeních (nesmyslnost viz tento detail: zákaz dřevěných prken a špalků), které by často vyžadovaly přímo rekonstrukci celého podniku.

Proto nám Němci hospody závidí. Protože ty, co jim zbyly, jsou slabý odvar toho, co si pamatují nebo co vidí u nás. A to vše pro jejich dobro.

6 0
možnosti

No. My ty ceny točeného šroubujeme za pomoci pivovarů samotných, pod tlakem řetězců, ale Brusel za to nemůže.

0 0
možnosti
Foto

Já taky nechápu jak jsme mohli fungovat 40 let za ostnatým drátem. No a fungovali jsme, protože si lidi zvyknou skoro na jakékoliv okovy. Přesto si nemyslím, že je dobré si nechat ty okovy nasazovat.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS