Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Důchodový systém jako relikt socialismu, vy jste spadul z višně. Když už opominu níže zmińovaného Bismarcka, tak vám musím připomenout, že základy zapado-evropského sociálního státu položili křesťanští demokraté a né socialisté, či dokonce komunisté.

2 0
možnosti
Foto

Každý politický systém má svoje pro a proti.

Současný politický systém, který nyní ve světě vládne a nazýváme jej kapitalistický, má zase na svědomí vojenské agrese proti cizím státům (Srbsko, Irák, Libye), rozvracení nepohodlných režimů (Ukrajina) s nedozírnými následky.

V oblasti sociální politiky zase velké množství bezdomovců, nedovolatenosti se práva pro nemajetné, větší šikana na pracovišti než za socialismu atd.

2 1
možnosti
ZH

Pane Hlubku, Vy jste zařazením EU mezi socialismus vlastně dokázal, že je to nejlepší systém. Nikde se lidem nežije tak snadno a dobře jako zde. Nikde, kde je stát závislý na práci svých obyvatel a nežije z nerostného bohatství. A zdravotnictví si moc do úst neberte, přes všechny problémy je na velmi dobré úrovni. :-)

2 0
možnosti
Foto

Skvěle popsáno, zasloužená karma. Že se k socialismu vracejí státy západní Evropy není tak překvapivé, protože nemají zkušenost, ale návrat východní Evropy je překvapivý, spousta lidí to zažila celkem nedávno, pamětníci nevymřeli a přesto se radostně vrhají do obrovských problémů. :-/

10 0
možnosti
Foto

Protože dnešní problémy jsou ještě větší a citelnější.

0 0
možnosti
JH

J80a67n 23H32l87e81d58í55k

6. 9. 2016 23:18

autorovi i jeho příznivcům přeji splnění pěkného snu, já to vidím kapičku jinak, 8 miliard lidí je na Zeměkouli opravdu moc, a proto zapomeňme na ---izmy a smiřme se s možností, že nás negramotní divoši na cimpr campr rozmetají a snědí po obědě.-- Blahobyt a láska člověka k bližnímu nás úplně oblbli a zbavili pudu sebezáchovy !

1 0
možnosti
JC

J53i84r25i 71C12e59e

6. 9. 2016 21:59

Domnívá se autor, že kancléř Bismarck byl komunista? Ty podle vás "komunistické relikty" totiž jako první politik v praxi aplikoval on.

V této souvislosti vyznívá komicky váš apel na poučení se z historických zkušeností.

1 0
možnosti
JH

Experimenty Maďarské republiky RAD nebo kancléře Bismarcka, pokud to je pravda, byly jen experimenty, kdežto ty "komunistické relikty" s platností až dodnes, zavedli skutečně komunisté po vítězných volbách v roce 1949, aby uchlácholili, v podstatě podplatili, své odpůrce mezi lidem. Důsledky si neseme až dodnes. Ti, kterým se sebralo byli potlačeni, ti kterým se dalo, si to nechtějí nechat vzít. Nerad to slovo používám, ale zavedení těchto systémů nebo zrušení zdravotnických poplatků, to byl skutečný populismus.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi, Jaromíre R^

Ostatně, jako vždy R^

2 0
možnosti
DB

je velmi problematické, když někdo chce počítat diferenciální rovnice, ale neumí sčítat a násobit. Špatné výsledky se dostaví automaticky.

1 4
možnosti
JH

Velmi skromně, abych nepopudil, ale mohl byste svůj příměr diferenciální rovnice, sčítání a násobení konkretizovat? Mám obavu, že mu, v souvislosti s tímto článkem, nerozumím.

0 0
možnosti
Foto

A jak byste od těch odnoží socialismu odlišní státní kapitalismus a státně monopolní kapitalismus?

0 1
možnosti
JH

Máte to naprosto popletené, co je státní, nemůže být soukromé a kapitalismus je soukromý, protože onen kapitalista vkládá do podnikání své prostředky, které si buď vydělal nebo na svůj úkor půjčil. Stát podniká s ukradenými penězi a podle toho s nimi i zachází. Tudíž pojem "státní kapitalismus" je protimluv.

7 0
možnosti
MB

Ty pojmy, jsou vůbec záludné ! Např. : X

Proč budovat Socialismus - když k žití , je vydřená Sociální společnost ! Co vlastně znamená pojem - Sociálně spravedlivá společnost ? Přece když konám někomu dobro - logicky druhému vykonávám nedobro ... Dále často - Lidé celý život poctivě pracovali a mají malé důchody ... Přece není podstatné jak pracovali - podstatné je, kolik odvedli do fondu ... Osobně mne fascinuje pojem - Zadarmo ! Kdysi mi otec říkal, že to snad platí ve vztahu, kdy rodič cosi dá dětem ... Dumal jsem - Taky neměl pravdu, když stavěl chatu, garáž, ty prostředky musel vyprodukovat - šetřit a mne pak šidil na lízátcích ... A nakonec - Jsou si lidé rovni ? Samozřejmě ano, ale ta rovnost končí v okamžiku, kdy mají předložit a uplatnit své schopnosti ! Perla na závěr - Dělníci, rolníci a pracující inteligence buduje Socialismus ... Je strašné poznání, že 2 světová válka, pro německého - rakouského důchodce, napáchala méně škod, než - li, pro toho našeho 40 let Reálného socialismu ! (Úcta k obětem války - neúcta k producentům záhadných pojmosloví a těm, kteří na to tak rádi slyší) ... :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS