Diskuse

120 000

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Dodám ke všem příspěvkům. Z většiny jsou zde zmiňovány zájmové spolky jako včelaři a zahrádkáři, to ale nejsou neziskovky v pravém slova smyslu a už vůbec nechápu proč musí mít status právnické osoby. Jedná se o lidi, kteří se sdruží, protože mají společného koníčka a žádné finanční toky tam neprobíhají, nežádají dotace, nechtějí aby jim někdo jejich činnost platil. Proč je nenazýváme jejich skutečnými jmény? Pokud to ČT 1 smíchala vše dohromady, jakože si myslím, že ano, pak je to dobré? Nikdo se v diskusi proti serióznosti ČT neohradil. Pokud to, záměrně smíchám já, coby pouhý amatér, kterému za publikování nikdo nic neplatí a použiji jistou nadsázku, tak to vadí. To je problém současnosti, nenazývat věci, děje, příčiny a následky pravými jmény. Až si to znovu osvojíme a zahrádkářům budeme říkat zahrádkáři apod. a různým ideologickým spolkům, nazývajícím se neziskovky budeme podle pravdy říkat například Rozpočtová organizace Úřadu vlády pro podporu ilegální imigrace nebo Rozpočtová agentura pro znemožňování dopravních staveb a mohl bych v názvech pokračovat až bych vyjmenoval ty 4000, potom nebude docházet k dohadům, co, kdo, proč, jak, pro koho, za čí peníze a za kolik.

1 0
možnosti
JT

Asi jako pan Houška bych to rozdělil na spolky (podle nového obč. zák.) a na nevládní organizace. Sám jsem členem několika spolků: Sokola, Eurachemu, České metrologické společnosti a Stavebního bytového družstva (SBD). Nic za to nedostávám, platím nevelké příspěvky a díky SBD bydlím. A pokud bychom dokázali oddělit zrno od plev, pak souhlasím s tím, že velká část lidí v nevládkách (a státních úřadech) jsou parazitické struktury, nejsou potřeba a spíše škodí. Číslo bych si vycucal z prstu. Třeba vemte ty 4000 "nevládek" - to už může být reálné a i tak je to pěkná sumička.

1 0
možnosti
RH

To je prostě pitomost, neziskovky jsou fakticky všechny organizace, které nemají komerční účel. Je jich tolik proto, protože není žádný problém být členem nějaké církve, mysliveckého spolku, politické strany, profesního sdružení a odborů - to je třeba pět členství na osobu. Vedle multikulturalismu, neomarxismu, eurohujerství jsou neziskovky neustále omíláni hlupáky jako zdroj zla. Co se týče dotací pro neziskovky, tak jich dostává dotace výrazná menšina a velkou většinu všech dotací získávají sportovní spolky, přičemž největší balík absolutně dostává fotbalový svaz.

2 3
možnosti
Foto

Ve skutečnosti to TAK zlé není. Většina neziskovek jsou opravdu neziskovky ve smyslu spolky - také se tak jmenují. Většina neziskovek kupodivu nebere žádné státní dotace, maximálně jim třeba starosta obce přihodí pár korun na něco, co je opravdu smysluplné. A většina z nich má pár členů a většinou ani přesně nepotřebují řešit žádné funkce, protože všechny jsou neplacené. K tomu ještě počítejte, že velkou část lidí byste našel hned v několika spolcích souběžně. Já s vámi zcela souhlasím, že je prá "neziskovek", kteří jsou obr parazity a vytvářejí pocit, že co NNO, to lumpárna. Což také ení fér.

8 0
možnosti
ZK

Neziskovky, to jsou myslivci, ochránci přírody, obnovitelé kapliček a kostelíků, okrašlovací spolky i hráči mariáše. To podstatné, co dává život veřejnému prostoru mezi úředníkem a politikem. To jsou ze zákona minimálně tříčlenné spolky, které žijí především z peněz, které mezi s sebou vyberou jejich členové. Cílem Svobodných a dalčších ultraliberálů je veřejný prostor zničit, eliminovat a udělat z lidí roboty, zdá se.

6 1
možnosti
JH

Rád bych Vám věřil. Za starých časů se tomu říkalo dobrovolné spolky, které si vše financovaly samy. Proti tomu nemůže nikdo nic namítat. Jenže dnes se stala "neziskovka" zprofanovaným slovem, jelikož s jejich činností jsou spojené jen škody, nejen materiální, ale i přímo ohrožující naši populaci. Prosazují politiku hlavního proudu novodobých levičáků od zelena do ruda a jsou za to placeny. Vy to platíte taky.

7 1
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik