Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J11i28ř58í 81R57o89d

8. 7. 2015 20:54

Moje řečR^ a karma. Socialisti se Sobotkou včele řídí naši zemi směr Řecko! Divím se jen podnikateli Babišovi, který mu na většinu nesmyslů, kývá.Jako například na vyšší platy státních zaměstnanců, na vyšší důchody.... Toto vše na dluh, se kterým se budou muset naše děti nějak vypořádat !

0 0
možnosti
RO

Pokud je ve vašich očích babiš podnikatel, potom jste vy v mých očích blázen.

2 0
možnosti
PT

Tenhle názor jsem slyšel od babičky, když jsem byl malý. Podání myšlenky téměř pohádkové, výsledek diskutabilní.:-) Pravda je to, čemu věří nejvíc lidí, ať už je to lží nebo ne.

0 0
možnosti

Nějak jste zapomněl na 1. Republiku. Srab, bída a neštovice. koukněte do statistik, byly jsme poslední v Evropě. Tedy, byla za námi Itálie díky chudému jihu. Mimochodem, největší technologický pokrok jsme zažili za Protektorátu, dostaly se k nám z Německa špičkové technologie, o kterých se nám mohlo jen zdát.

1 0
možnosti
OH

Váš článek je jeden velký mišmaš nesmyslů.

0 1
možnosti

No to je guláš. 

Když lidé přestanou kupovat zbytné věci, celá ekonomika půjde tam, kam slunce nesvítí.

Nechápu proč mícháte dohromady "evropskou Floridu" a dlouhé pobřeží. Proč jsou Řekové v háji, o tom se napsalo už hodně a ne, není to věc ani turistického ruchu, ani hlídání hranic.

Co se Vašich ekonomických myšlenek týče, ne, skutečně nemáte ekonomické vzdělání.

5 6
možnosti
MK

Ekonomické vzdělání "à la Keynes" podle vás (a většiny levice) znamená především věřit tomu, že čím víc dnes utratíme, tím víc budeme zítra mít. Upřímně, nemyslím si, že by chudák Keynes takové blbosti skutečně věřil. Je staletími prověřenou skutečností, že k blahobytu nevede spotřeba, ale její odložení.

0 0
možnosti
ZB

Nějak nemohu věřit někomu, kdo si hrál se živými mravenci a kobylkami.

3 7
možnosti
MS

No vidíte, co se v mládí naučíš, v stáří jak bys našel. Vy jste si v mládí hrál intenzívně s mravenci a díky tomu jste jako dospělý mohl vykonávat v Německu mravenčí práci s ustavováním pohonů. ;-D

3 1
možnosti
AO

Jako volič Svobodných jste se přihlásil k čirému egoismu a sociální naivitě.

Řecko si žilo skvěle nad poměry, za cizí peníze, to je jasné. Nyní ten flám končí. Ale porovnávat s naší realitou, je sakra mimo. Náš rozpočet přerozděluje naše peníze, ne cizí. Pokud bude důsledně přerozdělovat více, než má k dispozici, bude inflace nejlepší přítelkyně dlužníků. Nevidím žádný důvod k hromadění financí státu, to je doména soukromých osob, které koketují s kapitalizmem. Kapitalistou se ovšem stane jen ten, kdo ty peníze investuje do rozvoje země. Kapitalista je tak přímo odpovědný za tvář své vlasti. Uvědomuje si tuzemský kapitalista tu odpovědnost?:-P

2 1
možnosti
JF

J36a35n 89F67r42o98l59í90k

6. 7. 2015 18:19

Náš rozpočet přerozděluje každý rok nejméně desetinu cizích t.j. půjčených peněz. Naši důchodci vyžijí se 400 euro zatím co ti řečtí mají dvakrát tolik. Při tom ceny potravin tam mají o cca 1/3 vyšší.

1 0
možnosti
MH

Myslím, že z částí vašeho blogu lze souhlasit. Ale pletete si, tak jako mnozí schopnost splácet dluhy/ stav zadlužení a levicový a pravicový princip, resp. přisazujete zadlužování levicovým státům a naopak. Zadlužování neboli rozdíl mezi vybranými a utracenými penězi nesouvisí s mírou přerozdělování. Je to čistě stav, kdy utratíte více než vyberete. A tak máme v Evropě státy s nízkým přerozdělováním ale vysokým dluhem jako Irsko a s vysokým přerozdělováním a poměrně nízkým dluhem jako Švédsko. 

http://ec.europa.eu/eurostat/web/government-finance-statistics/statistics-illustrated

6 0
možnosti
Foto

Je třeba se ještě nějak vyrovnat s tím, že za Husáka jsme byli 12-ti milardami dolarů v plusu a měli státní majetek o cca 5 bilionů předlistopadových Kčs větší.

5 11
možnosti
SS

To těžko. Měli jsme vyrovnanou bilnci za cenu plánování dovozů na rok dopředu, toaletní papír pomlu n příděl a mandarinky jednou za rok.

Navíc hospodářství profitovalo n ukradeném (znárodněném) majetku.

7 5
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik