Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Hmm, asociála zavřít nic neřeší. Pro něj je bonus teplo a jistá strava. Začít by se mělo jinde - ve věznicích, v soudnictví a v konečném důsledku u našich politilků. Pokud někdo nechce respektovat společenské hodnoty (cizí majetek, zdraví a svobodu někoho jiného,...), nemá právo, aby společnost vůči němu tyto hodnoty uplatňovala. A pak by v kriminále byly nucené práce, nemakačenkové by byli hladoví o chlebu a vodě ve studených celách a v base by se sedělo, dokud by dotyčný způsobenou škodu vlastní prací nenahradil.

Princip trestu má být ten, aby se dotyčný bál se do basy vrátit. Pokud se po výkonu trestu nebojí se vrátit, je efektivnější nechat každého krást a přepadávat jak se komu zlíbí a ušetřené peníze za provoz soudů a káznic věnovat pojišťovnám na pojistky za škody.

0 0
možnosti
MM

Pane JoromíreR^ T.G.Masaryk měl úžasné motto: "Nebojse a nekraď!. A V.K., co by ministr financí v 90. letech přišel s inovací, že nás trh vychová a neviditelná ruka trhu nás povede. A vo tom to je.  A už se nechci zabývat s heslem za totáče, což je jádrem pudla: "Kdo nekrade, okrádá svou rodinu."

0 1
možnosti
JH

Jsou lidé, kteří kradou a jsou lidé, kteří nekradou a těch je naprostá většina. Článek je o tom, že se nám nechce chytat a trestat ty, kteří kradou, místo toho raději potrestáme všechny, a basta.

3 0
možnosti
Foto

Už kdysi se mluvilo o tom, že každá část obce bude mít svého strážníka a ten bude za pořádek v ní přímo odpovědný. Tak jako za první republiky. Samé kecy, strážníka v terénu jsem neviděla už roky, jen projíždějící auto.

2 0
možnosti
MM

Víte paní Jarmilo, to není o strážnících, ale o vizích občanů, majitelů sběrných surovosti a politiků, kteří své hodnoty žijí a uplatňují. Ti vytvářejí naše zákony.

0 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik