Jaromír Hlubek

Kerry objevil „Ameriku“

28. 12. 2016 19:08:10
Prý mají existovat dva státy. Dva státy měly existovat již rozhodnutím OSN někdy v roce 46. Jenže Arabové to odmítli, protože by se musili dělit s Židy a to oni nechtěli, chtěli vše jen pro sebe a pro Alláha. Takže nemají nic,

mají jen frustraci, protože Izraelci mají jak technologickou, tak intelektuální převahu.

Kdo chce víc, nemá nic, to jsou pravdy, které jsem slyšel už od svých babiček. Člověk musí být soudný, uvědomovat si své kvality a podle toho jednat. Pokud budeš chtít víc, než jsou tvoje možnosti, tak nebudeš mít vůbec nic.

V Izraeli jsem nikdy nebyl, přesto tomuto státu velmi fandím, protože jsou jedněmi z mála, kteří skutečně pojmenovávají věci a události pravým jménem a podle toho se i chovají. Svým občanům řeknou na plná ústa, že policie není schopna je ochránit na 100%, že se musí o svou bezpečnost starat i sami, proto nechť se ozbrojí, naučí se zbraněmi zacházet a jsou připraveni na útok, který může nastat kdykoliv.

V tomto směru je Izrael státem, který je hoden následování. Parlament ani vláda se svých občanů nesmí obávat, naopak jim musí věřit, ale aby toho mohli dosáhnout, musí se stejně chovat ke svým občanům. Musejí je považovat za sobě rovné, za lidi, kteří mají rozum, kteří jim dali mandát a ti představitelé to musí cítit a být si toho vědomi. To je něco, v EU naprosto nepředstavitelného, tady se vlády svých občanů bojí, protože se chovají v rozporu s jejich přesvědčením, proto se je snaží odzbrojit, aby se náhodou na ně nenaštvali.

USA a Izrael, to jsou země, ze kterých si musíme brát příklad, nejde ani tak o zbraně a umění zacházet s nimi, ale tam se projevuje zodpovědnost volených představitelů, že nebyli zvoleni jen pro své prebendy, ale hlavně jako představitelé jejich názoru. Proto se nemusejí obávat svých, ozbrojených spoluobčanů a mohou jim důvěřovat, ale zároveň je musí respektovat. Nesmí si dovolit pouze mocenské buzerace pro posílení svého ega, jak to dělají naši policajti, ale musí vážit. Toto je náš volič, nic špatného nespáchal, proto mu dejme pokoj. Toto je zločinec, kterého naši občané a voliči nechtějí, proto buďme k němu tvrdí a nekompromisní a pokud to bude nevyhnutelné, fatálně tvrdí.

Tak se má chovat státní aparát, protože lidé si jej vytvořili jako svou službu a stejnou službou musí být i veřejnoprávní, sdělovací prostředky, nesmí tam být ideologie, jen fakta, ale skutečná fakta nikoliv domněnky a jedna paní povídala.

PF 2017 – Jaromír Hlubek

Autor: Jaromír Hlubek | karma: 35.75 | přečteno: 1138 ×
Poslední články autora